Nutritional solutions for animals

  • Innovative insights in nutrition

    Ardol

Media

INTERVIEUW MET DIRECTEUR H. GILLISSEN

Dhr. H. Gillissen in gesprek met De Molenaar over gezonde darmen. Lees hier het artikel.

 


PERSBERICHT: Bio Certificaat voor het product van 2017; BASDIAR.

Ardol bv is een van die jonge en innovatieve bedrijven die actief meedenken om de huidige problemen in de varkenshouderij te verlichten. Ze zijn actief in R&D van plantaardige grondstoffen en voornamelijk bezig met de fermentatie van aardappel – en melkeiwitten en met toepassingen rondom algen.

Lianol, Basdiar en 2Wean zijn hun bekendste eindproducten. Met Basdiar worden pathogenen vanaf het eerste levensuur gebonden. Hierdoor zijn de zogende biggen gezonder en verteren ze het vet, de lactose en het eiwit uit de zeugenmelk veel beter. Eveneens zien we dat de biggen hun instinctief wroetgedrag terug gaan vertonen.

Het gehele voederconcept waar Basdiar deel van uitmaakt zorgt ervoor dat bij ALLE biggen, voor het spenen, hun darmvertering dusdanig ontwikkeld is, dat het spenen zelf met veel minder problemen zal gepaard gaan. Er zijn minder streptokokken problemen, minder terugvallers en een verhoogde uniformiteit in de tomen.

Hoewel Ardol enkel werkt met natuurlijke grondstoffen wil dit niet zeggen dat al zijn producten automatisch biologisch zijn. Ardol bv is dan ook verheugd te kunnen melden dat BASDIAR de Skal-biocontrole heeft doorstaan en vanaf heden de Skal-certificering voor een biologisch product heeft mogen ontvangen.  Deze is geldig in heel de EU.


Vlogster Annelies Kwekkeboom heeft een compilatie gemaakt van LIV Hardenberg: