Hoe werkt Lianol?

Meer, gezonde en zwaardere biggen

Meer en gezondere biggen spenen, dat kan door de vruchtbaarheid van zeugen te verbeteren en zeker ook door de biggensterfte te verlagen. Voeding speelt bij beide facetten een belangrijke rol. Ardol heeft uitgebreid onderzoek gedaan. Hieruit blijkt dat op het juíste moment ondersteunen van zeugen en biggen met de Lianol voedingssupplementen, het aantal geboren biggen, de bigvitaliteit en de bigoverleving flink verbeteren. Belangrijk voor plezierig werken in de kraamstal, maar bovenal om het rendement te verbeteren.  

Via de lever

Lianol is een natuurlijk product dat de stofwisseling van de lever bevordert. Zo kan er extra lichaamseigen IGF-1 worden aangemaakt wanneer er een tekort is. IGF-1 staat voor Insuline like Growth Factor 1 en heeft tal van positieve effecten op organen en lichaamscellen. Hogere IGF-1 gehalten verminderen de gevolgen van de negatieve energiebalans bij zeugen. Dit heeft een positief effect op de vruchtbaarheid, het geboorteproces, de melkgift en de weerstand van de dieren. Daarnaast stimuleert IGF-1 bij zeugen en biggen de darmgezondheid, de groei en de voerbenutting. Ook krijgt het immuunsysteem een boost, wat zorgt voor vitalere en gezondere dieren. 

Klik op de illustratie voor een vergroting

Stress en suboptimale omgevingsfactoren remmen de IGF-1 productie van de lever. Lianol is een natuurlijk product dat de stofwisseling van de lever bevordert. Zo kan er extra lichaamseigen IGF-1 worden aangemaakt wanneer er een tekort is. 
 

Activeren ondertitels: 1- Start de video

                                      2- Zet ondertitels aan door op  te klikken

                                      3- Pas ondertitels aan door op  te klikken

                                      4- Klik op ondertiteling en kies Nederlands

                                      5- Geniet van de film

Via de darmen

Lianol basdiar en 2wean bevatten onder meer kleimineralen, algen, dextrose, ijzer en selenium. Deze ingrediënten zorgen voor een snellere ontwikkeling van de dunne darm (grote darmvilli door kleimineralen) en een betere vertering (door algen en kleimineralen). Onder andere doordat algen en kleideeltjes een beschermend laagje op de darmvilli vormen. Pathogene bacteriën worden zo gebonden en verlaten via de mest het lichaam alvorens ze schade kunnen berokkenen.

Uitleg werking kleimineralen en algen

Klik op de illustratie voor een vergroting

De algen en kleideeltjes vormen een beschermend laagje op de darmvilli. Pathogene bacteriën worden zo gebonden en verlaten via de mest het lichaam alvorens ze schade kunnen berokkenen.